Меню

Джон Лоугі Берд та перша механічна телевізійна система.

Чи можемо ми зараз уявити життя без смартфонів чи телевізору? Звичайно, ні. Але ж колись рухома картинка на екрані звучало як “марення божевільного”. Ось вам маленька історія про створення такого дива та про його творця.
Джон Лоугі Берд той самий шотландський інженер, який здобув популярність за створення першої механічної телевізійної системи.

2 жовтня 1925 року у своїй лабораторії Джон Берд досяг успіху в передачі чорно-білого (в градаціях сірого) зображення ляльки черевомовця. Зображення сканувати в 30 ліній по вертикалі, передавалося 5 зображень за секунду. Берд спустився вниз і привів кур’єра, 20-річного Вільяма Едварда Тейнтона, щоб подивитися, як буде виглядати людське обличчя на переданому зображенні. Тож, першою людиною, зображення якого було передано за допомогою телевізійної системи став Едвард Тейнтон. Бажаючи повідомити громадськості про свій винахід, Берд відвідав редакцію газети Daily Express. Редактор газети був шокований пропонованою новиною. Пізніше, один з працівників редакції згадував його слова:
“Заради Бога, спустіться вниз в приймальню і позбудьтеся від божевільного, який чекає там. Він каже, що винайшов машину, щоб бачити через радіо! Будьте обачливі – він може бути озброєний”.

Замовити



    ×