Меню

Дослідження штучного інтелект

Штучний інтелект можна зустріти всюди й при цьому його не перестають удосконалювати. Але коли з’явилася сама ідея його створення і з чого все почалося?

Ідеї ​​створення машин, що володіють свідомістю, виникали ще в Стародавній Греції. В середні віки та Новий час вчені створювали механізми, які замінили людську працю.

Однак можливість розробляти програми, що виконують складні інтелектуальні завдання, з’явилася тільки після появи сучасних комп’ютерів після Другої світової війни. У 1950-х роках вчені з різних областей стали замислюватися про можливість створення штучного мозку. Тоді дослідження в області неврології показали, що мозок являє собою нейронну мережу, а А. Тьюнінг припустив, що будь-який вид обчислень можна уявити у цифровому вигляді, та у 1951 році була створена перша нейронна мережа SNARC аспірантом Марвіном Мінскі. До 1950 року А. Тьюринг розробив тест, що визначає рівень схожості дій машини зі свідомістю людини, згодом названий тестом Тьюрінга. Назву «штучний інтелект» вперше було використано на Дармутській конференції у 1956 році, тоді ж і з’явилася наукова дисципліна «Дослідження штучного інтелекту».

Згодом було створено безліч машин, які розуміють мову людини, які вміють підтримувати бесіди на задані теми, роботів, що грають в настільні ігри: відомий матч між комп’ютером і Каспаровим у шахах закінчився перемогою машини. Зараз штучний інтелект займає важливу позицію в розвитку науки, особливо у рамках концепції Інтернету речей, адже недостатньо лише збирати дані, необхідно їх обробляти, аналізувати та діяти у тих випадках, коли людина цього зробити не може

Замовити



×