Меню

Студенти відвідали Boeing Renton Factory

Boeing Commercial Airplanes має у розпорядженні декілька заводів для остаточного складання своїх літаків. Найбільші підприємства знаходяться у містах Еверетт та Рентон. І саме в Рентоні випускаються Boeing 737.
Спершу побудований для військових потреб, на даний момент завод випускає лише цивільні В737 і його модифікації. Boeing 737 є наймасовішим реактивним пасажирським літаком, їх кількість складає більше чверті від загальної чисельності парку великих цивільних літаків. Для забезпечення ринку в Рентоні виготовляють 42 літаки щомісяця. Завод є абсолютним рекордсменом з випуску літаків. Кожен з чотирьох великих комерційних реактивних літаків, коли-небудь побудованих у Renton – 707, 727, 737 і 757, перевершив рубіж у 1000 екземплярів.
Декілька цікавих фактів з історії заводу:
• Першим літаком, який вийшов із воріт Boeing Renton Factory, став Рейнджер XPBB-1. Він був побудований в єдиному екземплярі, через що отримав прізвисько “Самотній рейнджер”.
• З 1974 по 1985 рік завод Рентон також був суднобудівним об’єктом. Поряд з лініями виробництва літаків виготовлялися кораблі на підводних крилах.
• З липня 1946 по 1949 рік у Рентоні не було побудовано жодного літака. Територію використовували для інших цілей, наприклад, циркових вистав та утримання слонів.

Замовити



    ×