Меню

Переможці Future of Ukraine 2019 відвідали Boeing Everett Factory!

У компанії Boeing є різні виробничі потужності, розташовані на території США, і ще більше партнерів за межами країни. Однак, основним місцем фінального складання широкофюзеляжних далекомагістральних літаків B787 Dreamliner, B777, B747, а також B767 є Boeing Everett Factory. Цей завод знаходиться в місті Еверетт (округ Снохомиш).

Boeing Everett Factory – будівля рекордсмен. Найважливішим етапом розвитку компанії став запуск проекту Boeing 747. Проблем було чимало, одна з них – відсутність місця для складання найбільшого на той момент цивільного літака в світі. Урешті-решт компанія викупила величезні ділянки землі в Еверетті та почала будівництво гігантських цехів для фінального складання літаків. Завдяки своїй площі, Boeing Everett Factory є найбільшою критою будівлею у світі. Розміри заводу і справді вражають: висота приміщення 40 метрів, площа понад 40 гектарів і близько 14 млн кубічних метрів. Існує навіть давній міський міф, що через такі величезні розміри під стелею, за певних умов, з вологого повітря починають утворюватися справжні хмари.
Взагалі Boeing Everett Factory можна назвати окремим містом. Під одним дахом, крім складальних цехів і ангарів, знаходяться не тільки пожежна та охоронна частини, залізнична станція, автострада, станція водоочистки, а й медичний центр, дитячий сад, відділення банку і більше 20 кафе. Створено дуже комфортні умови для працівників, адже на заводі щодня працюють більше 70 тисяч осіб. Їх робота спеціально розділена на кілька змін, адже якби всі поверталися по домівках в один час, то доводилося б роз’їжджатися до наступного трудового дня.

 

Замовити



    ×